Nieuwsblog mei 2024


Donderdag 9 mei Hemelvaartdag

Op Hemelsvaartsdag wordt ook dit jaar weer de bekende Odd Kunstroute uitgezet. Op meerdere locaties in Venlo e.o. zijn de ateliers open gesteld om het werk van de deelnemende kunstenaars te bezichtigen.  Ook kun je dan vragen stellen en horen over de passie en het ambacht van de kunstenaar.

Je bent van harte welkom in mijn atelier | galerie Hart et Circulair op de Bolwaterstraat 38. Op dit adres kun je een overzicht van mijn werk komen bekijken en eventueel passen. Deze keer zal er ook een beeldvoorstelling te zien zijn van mijn oeuvre van tijdens en na mijn academietijd.

Kun je het even niet vinden? Natuurlijk is het atelier die dag te herkennen aan de kenmerkende oranje fiets voor de deur.

Voor meer informatie over de Odd Kunstroute en de andere kunstenaars:  https://www.oddkunstroutevenlo.nl/

 

Zondag 12 mei Moederdag | Hoedendag

                                                                                        Model: Malika Tresor       

Zondag 12 mei zijn er weer verschillende hoedenshows te zien in de Kasteeltuinen in Arcen. De catwalk is in de buitenlucht voor de prachtige locatie van het kasteel zelf. Op de rode loper zullen verschillende ontwerpers hun creaties laten zien.

Dit jaar sta ik met de Coloured Motion, met onze nieuwste ontwerpen in een stand. Hier kun je kennis maken met de collectie van duurzame materialen en kijken of er iets passends voor je tussen zit. Mariëlle vertelt en adviseert je graag over de collectie.

Een bezoek aan de hoedenshow valt natuurlijk mooi te combineren met een bezoek aan de prachtige tuinen, die nu mooi in bloei staan.

Voor meer informatie over dit uitstapje: https://www.kasteeltuinen.nl/nl/evenementen/moederdag-hoedendag

 

Docenten Expo “Leermeesters”

 

ECI nodigt je uit voor de Docenten Expo genaamd ‘Leermeesters’. Deze is gratis te zien van 25 mei (opening) t/m 29 juni in ECI cultuurfabriek in Roermond.

Tijdens de kunstexpo laten ECI-docenten hún werken aan het grote publiek zien. Diverse disciplines komen voorbij. Zo kun je genieten van edelsmeden, glaswerken, keramiekwerken, fotografie en fashion. Gemaakt door vakdocenten met passie voor hun werk. En elk met hun eigen achtergrond en idee.

Op zaterdagmiddag 25 mei om 16.00 uur wordt de Docenten Expo op feestelijke wijze geopend onder het genot van bubbels. En jij bent van harte uitgenodigd! Kom je ook kijken?

Mariëlle doceert het Duurzaam Modeatelier en geeft korte workshops in aanverwante thema’s, zoals de Japanse reparatie techniek ‘Boro & Shasiko’, Ecoprints en Natuurlijk verven.

https://www.ecicultuurfabriek.nl/expo/docenten-expo/

 

Serie  | AURA

                                                                                               Model: Ivié Jos

Oprolbaretten met een waterafstotende bovenkant. Iedere baret heeft een unieke kleurenrange van blauwtinten.

De baret is een ‘fully fashioned’ gebreide rand aan het hoofd, die mooi aan het gezicht aansluit, de baret is hoger en lager te rollen.

Het materiaal is dubbel gebreid, bio-linnen met katoenen garens en zijn Gots gecertificeerd, de bovenkant is bio-katoen geïmpregneerd met Vegan of Beewax.

Meerdere kleuren beschikbaar en/of op aanvraag

De collectie van The Coloured Motion wordt handgemaakt in Nederland, de breisels en hoeden worden ontwikkeld door Nicoline en Mariëlle.

Merk: The Coloured Motion by Reinders&vanderSchrier

https://www.hartetcirculair.nl/collections/regenhoeden

https://www.hartetcirculair.nl/collections/blauw

 

Openingstijden winkel/atelier:

donderdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur

Voor meer informatie kijk eens op mijn website/shop: www.mariellevanderschrier.nl of bel 06 11 26 19 18


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd