Duurzaam Modeatelier


In 2020 ben ik gestart met het Duurzaam Modeatelier. Mijn drijfveer hiervoor is om samen met een groep deelnemers te kijken en te onderzoeken hoe je jouw eigen kledingstijl kunt ontwerpen, aanpassen en duurzamer maken. Iedere les deel ik kennis over de ins & outs, hoe een kledingstuk te maken of vermaken, de ambacht van naaitechnieken uit het maakproces of wat er gaande is in de verduurzaming van de mode- en materialenwereld.

   

Juist van deze combinatie wordt ik zelf erg enthousiast. Niet om minder te doen, maar juist om anders te gaan denken en op een andere wijze met je kleding om te gaan. Leuk om te zien dat cursisten zich kunnen verwonderen door hun eigen creativiteit, als er weer een bijzonder kledingstuk is gecreëerd. Van twee oude kledingstukken één nieuw te maken.

En tevens voel je de uitdaging om iets te gaan doen waarmee je de wereld wat mooier kunt maken. Dit enthousiasme wil ik graag delen met mijn cursisten.

Ondertussen is het Duurzaam Modeatelier uitgebreid met meerdere technieken zoals de Japanse hersteltechniek Boro, Eco-prints maken en met natuurlijke verf stoffen verven.

Mijn eigen creaties ontwikkel ik in mijn winkel/studio ‘Hart et Circulair’ op de Bolwaterstraat 38 in Venlo. Waar het gehele assortiment bestaat uit hoeden, draagobjecten en producten die bij een duurzame en bewuste levensstijl passen.

Op dit moment geeft ik de cursus bij Co. Cultuurontwikkelaar en is er de mogelijkheid om bij ECI Cultuurfabriek in Roermond in het najaar weer aan te sluiten.

Het Duurzaam Modeatelier is zeker niet alleen voor volwassenen, zo geef ik regelmatig ook workshops en lessen aan jongeren en kinderen.

Heb jij zin om je creativiteit op modegebied te ontwikkelen? Je (nieuwe) technieken op naaigebied eigen te maken? Op een nieuwe manier naar je kledingkast te kijken? Je eigen gaderobe met frisse blik onder de loep te nemen? Sluit dan aan bij het Duurzaam Modeatelier. Of wil je zelf ook een evenement organiseren? Neem dan contact met me op:

Mariëlle van der Schrier, 06 11 26 19 18, info@hartetcirculair.nl

Link naar: Insta/ duurzaammodeatelier  & Insta/mariellevanderschrier

www.cultuurontwikkelaar.nl | www.ecicultuurfabriek.nl