Co-Creation


The Coloured Motion

 

The Coloured Motion i.s.m. Nicoline Reinders

De hoeden van het label The Coloured Motion zijn elegant, stijlvol ontworpen en tegelijkertijd speels door hun flexibele vorm. De materialen (voornamelijk breisels) zijn veelal duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit, en worden door onszelf ontwikkeld. De verschillende collecties worden in beperkte oplages geproduceerd, waardoor ieder ontwerp exclusief blijft. Dit geeft ons de vrijheid om veel aandacht te geven aan het ontwerp, de bijzondere kleuren, de gebruikte materialen en de afwerking van de hoed. Daarnaast worden de hoeden per stuk geheel op maat gebreid (fully fashioned).

Hoezo Hoeden? Een hoed, pet of muts draag je om je te onderscheiden, maar het kan ook heel praktisch zijn tegen de kou, zon of regen. Wat communiceer je door het dragen van een hoed? Dat is een vraag die Mariëlle en Nicoline altijd geïntrigeerd heeft. Voor iedere cultuur en voor ieder mens is dit anders en authentiek. Voor ons is een hoed de bekroning van jezelf een speciaal ontwerp voor alledaagse en voor speciale gelegenheden.

Tijdens onze gemeenschappelijke studie aan de Middlesex University (Fashion) in Londen merkten Mariëlle van der Schrier en Nicoline Reinders dat hun ideeën overeenkwamen en ze elkaar goed aanvulden. Zowel op creatief vlak als door hun verschillende specialisaties (het ontwerpen van hoeden en machinaal breien). Dit heeft geleid tot onze samenwerking onder de naam ‘The Coloured Motion’.

 

iOpener

iOpener i.s.m. Ine van den Bercken.

Ine van den Bercken is goudsmid en sieradenontwerpster. Ine van den Bercken en Mariëlle van der Schrier zijn buren op de Bolwaterstraat (36 & 38), waardoor ze elkaar makkelijk weten te vinden en er op een natuurlijke manier ‘kruisbestuivingen’ plaats vinden.

Door hun gezamenlijke passie voor edelstenen en door te spelen met materialen, kleur en edelstenen is een co-creatie ontstaan in de vorm van de iOpener. De iOpener is een uniek object met een bijzondere inhoud. Een sieraad, hoed of sjaal in een speciale box gemaakt van duurzame materialen.

Ine maakt gouden & zilveren sieraden en objecten met de ‘edele’ stenen van de Maas, kiezelstenen. In haar werk maakt Ine vaak verbindingen tussen contrasten: edel/onedel, ruw/glad, licht/donker. Haar werk bestaat ook uit het restylen van erfstukken, verwerken van as, repareren en het vermaken van sieraden tot ware pronkjuwelen. Het unieke ambacht van goudsmid, individuele producten smeden, maakt verschil voor mensen en geeft emotionele waarde en betekenis een vorm die onvergetelijk en tijdloos is.

Groep 1

Samen met Karin Kortenhorst (beeldend kunstenaar) heb ik een tijd lang Groep 1 gevormd. In Groep 1 maakten wij cocreaties die het best vallen te vangen in de term extravagante Slow Fashion. Kledingstukken die een sieraad zijn voor het lichaam of sieraden die een kledingstuk zijn voor het lichaam. Onze gezamenlijke interesse was om de ruimte rondom de mens te vangen in een draagobject. Dit heeft geresulteerd in verschillende projecten, zoals bv. hoofdobjecten gevuld met lucht of een hoed verbonden met collier. Veel van onze creaties zijn getoond op shows in binnen- en buitenland. Deze bijzondere en unieke objecten zijn te koop of kunnen gehuurd worden voor bijzondere gelegenheden.